2021-05-18 13:26:59• hírek • Refszatmar.eu

Szent hitükről vallást tettek Németiben

Hét lány és nyolc fiú konfirmált a Szatmár-Németi Református Egyházközégben. Tizenöt ifjú bátran tett bizonyságot hitéről a gyülekezet előtt.

Vasárnap délelőtt Kiss József lelkipásztor Sámuel elhívása története alapján helyezte Isten üzenetét az ifjak és az ünneplő sereg szívére: Hogyha Isten szolit titeket, tudjatok válaszolni Sámuellel együtt: “Szólj Uram, mert hallja a te szolgád” (1Sám.3,9b) Isten közösségre hív, a családjába a gyülekezetbe, és a nemzet szolgálatára, hogy konfirmáltként legyünk a világ világossága. – buzdított a lelkipásztor, aki továbbá prédikációjában elmondta, a Németi templom története során mindig ellenállt a pusztító áradatnak, fizikai és lelki értelemben is, biztonságot adva ezzel a gyülekezet közösségének.

Az igehirdetést követően a konfirmálók ügyesen válaszoltak a lelkipásztor által feltett kérdésekre. Mátyás Erika zenetanárnő vezetésével pedig szépen elénekelték: „Szent hitünkről vallást tettünk, Te hallottad jó Atyánk! :/: Enged mindig azt követnünk, Amit itt most fogadánk; Jézus a mi vezérünk, példája szerint élünk: Így élünk, így jutunk végre örök élet s üdvösségre!”

Az istentisztelet végén hegedű- és zongorajáték kíséretében az konfirmandusok, szokás szerint, aláírtak az anyakönyvet. Isten áldása kísérje életüket!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: